Muzeum kutilstv

Řadu let shromažďuji výtvory a příběhy šikovných českých všeumělů. Dnes, po skvělých víkendových představeních Divadelního spolku Jiří Poděbradský, musím rozšířit své portfolio i o ochotníky, kteří po práci vyrábějí a malují kulisy, šijí kostýmy nebo zhotovují plakáty. A nečekejte žádné béčkové výrobky - vše je lepší než od profíků (stejně jako většina kutilských sekaček nebo rádií).

Zcela mě totiž fascinovala stavebnice pro poslední hru "Past na osamělého muže". Stačilo pár nápadů a z desek, které ve složeném tvaru zabírají prostor pouhých cca 220 x 150 x 30 cm, za pár minut postavili herci a kulisáci v jedné osobě horskou chatu zabírající velkou část hlediště. A stejně rychle ji i demontovali. Musím pana principála požádat, aby mi tuto kouzelnou "hračku" po skončení divadelní šňůry věnoval.

Na oplátku jsem se odvážil navrhnout, jak já si představuji past na osamělého muže. K tomu připojuji pár fotek z úspěchu v Přibyslavi a Třešti. Tato hra je podle mého názoru zatím nejlepším kouskem tohoto souboru. Doporučuji ji ke zhlédnutí. Sledujte web www.divadlojppolna.cz, ať nezmeškáte další reprízu. Budete nadšeni.

O polenských ochotnících jsme již psali:

1. Ochotníci v Polné hrají divadlo neuvěřitelných 222 let / 23.02.20

2. Polenské postřehy - Kdo si počká, divadla se dočká / 20.11.21


multimetr

Moje past na osamělého muže.


multimetr

Přibyslavské hlediště krátce před třetím zvoněním (21. 10. 2022).


multimetr

Podáním rukou stvrzujeme, že budeme hrát čestně. Zleva: Vít Škaryd, Petr Coufal (Přibyslav 21. 10. 2022 - krátce po začátku představení).


multimetr

"Třešťská šminkovna je opravdu na úrovni!" ...


multimetr

... říká Daniela Topičová (23. 10. 2022).


multimetr

Horská chata a herci zezadu (Třešť 23. 10. 2022).


Text a foto: Milan Kutil Říha